Radu Beligan, un mare actor roman prin ochii lui Cristian Radu Nema

 
Cristian Radu Nema

Radu Beligan – Wikipedia

Radu Beligan (n.14 decembrie 1918, Galbeni (Filipești), Bacău – d. 20 iulie 2016, București) a fost un actor român, cu o bogată activitate în teatru, film, televiziune și radio.Pe linie maternă este grec de origine, pe linie paternă, fiind urmaș al unuia dintre frații lui Ion Creangă. A fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004. În data de 27 martie 2011 a primit o …

Sursa: ro.wikipedia.org/wiki/Radu_Beligan

Radu Beligan A Murit. Cauzele Reale Ale Decesului …

Radu Beligan a murit. Povestea vieții. Născut pe în 1918 în Filipești, județul Bacău, maestrul Radu Beligan s-a dovedit unul dintre cei mai prolifici actori de film, teatru și televiziune din România. „Eu m-am născut într-o familie modestă, cu patru copii.

Sursa: www.libertatea.ro/entertainment/radu-beligan-a-murit-1462802

Femeile din viața lui Radu Beligan. Cum s-a îndrăgostit de …

Radu Beligan a murit miercuri, 20 iulie, la vârsta de 97 de ani. Unul dintre cei mai iubiți și, cu siguranță, cel mai longeviv actor român, Beligan a fost foarte discret în ceea ce privește viața lui din afara scenei. A iubit însă cu pasiune, chiar dacă a recunoscut, spre sfârșitul vieții, că ”nu a fost cel mai bun soţ şi nici cel mai bun tată din lume”.

Sursa: www.click.ro/vedete/romanesti/femeile-din-viata-lui-radu-beligan-cum-s-indragostit-de-ultima-sotie

Femeile din viața lui Radu Beligan. Actorul a fost …

Radu Beligan a jucat pe scenă până la 97 de ani şi de 300 de ori în piesa «Egoistul». A fost director al Teatrului de Comedie din Bucuresti, între anii 1961 și 1969, și director al Teatrului Național București, între 1969 și 1990. A fost profesor la Institutul de Teatru și Film, intre 1950 și 1965.

Sursa: www.click.ro/vedete/romanesti/femeile-din-viata-lui-radu-beligan-actorul-fost-casatorit-de-trei-ori

Fotografii Din Copilăria Lui Radu Beligan. 100 De Ani De …

Zilele acestea se împlinesc 100 de ani de la nașterea celui mai longeviv actor român, Radu Beligan. Libertatea vă prezintă în exclusivitate imagini și detalii inedite din viața artistului care a urcat pe scenă până la 97 de ani, fiind contemporan cu toate epocile statului român de la Unire până în prezent.

Sursa: www.libertatea.ro/lifestyle/fotografii-din-copilaria-lui-radu-beligan-2488090

Radu Beligan – Actor – CineMagia.ro

Radu BeliganRadu Beligan – actor s-a născut la 14.12.1918, cunoscut(ă) pentru Două lozuri. Biografie Radu Beligan: Radu Beligan (n. 14 decembrie 1918, comuna Galbeni, judetul Bacau) este un actor român cu o bogata activitate în teatru, film,

Sursa: www.cinemagia.ro/actori/radu-beligan-2678/

Centenarul naşterii lui Radu Beligan. „M-am născut odată …

Vineri s-au împlinit 100 de ani de la naşterea lui Radu Beligan, unul dintre actorii care s-au bucurat de un succes uriaş. În jurul său se crease o aură ca de legendă, căci apropiindu-se de 100 de ani, nu dădea semne de oboseală, urcând în continuare pe scenă. Radu Beligan părea să fie veşnic.

Sursa: adevarul.ro/cultura/teatru/centenarul-nasterii-radu-beligan-m-am-nascut-odata-romania-cea-mare-legat-ombilical-ea-1_5c13c380df52022f7578b8ae/index.html

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.