Selectează o Pagină

Opera dramatica vol.2 – Matei Visniec

 
Matei Visniec

Genul dramatic – Wikipedia

Genul dramatic cuprinde totalitatea operelor scrise pentru a fi reprezentate pe scena unui teatru.De aceea, operele dramatice presupun o limitare în timp și spațiu a acțiunii reprezentate. În operele dramatice apare un conflict dramatic, care este axa în jurul căreia se dezvoltă acțiunea, bazată pe împrejurări, pasiuni și caractere care se ciocnesc.

Sursa: ro.wikipedia.org/wiki/Genul_dramatic

Genul dramatic. Trasaturi generale – Lectie online, Lb. Romana

Comedia, tragedia, drama sunt specii ale genului dramatic.. Comedia este o opera dramatica in care dramaturgul prezinta situatii si personaje comice prin intermediul carora sunt satirizate defecte umane (de ex. O scrisoare pierduta, de I. L. Caragiale).

Sursa: www.examenultau.ro/blog/genul-dramatic-trasaturi-generale/

Genul dramatic: Definitie si trasaturi – temalaromana.ro

Definitie genul dramatic: Opera dramatica este opera care a fost scrisa cu scopul de a fi interpretata pe scena. Trasaturi

Sursa: temalaromana.ro/2017/05/11/genul-dramatic-trasaturi-si-definitie/

"O scrisoare pierduta" – Opera dramatica – Limba română

Opera studiată se intitulează "O scrisoare priedută" şi este scrisă de unul dintre cei mai mari dramaturgi şi prozatori ai României , Ion Luca Caragiale. După părerea mea , această operă aparţine genului dramatic deoarece într-o creaţie aparţinând acestui gen apare structurarea în acte şi scene , …

Sursa: compuneriromana.weebly.com/o-scrisoare-pierduta—opera-dramatica.html

Ópera – Wikipedia, la enciclopedia libre

Ópera (del italiano opera, ‘obra musical’) designa un género de música teatral en el que una acción escénica se armoniza, se canta y tiene acompañamiento instrumental. Las representaciones suelen ofrecerse en teatros de ópera, acompañadas por una orquesta o una agrupación musical menor. Forma parte de la tradición de la música clásica europea y occidental.

Sursa: es.wikipedia.org/wiki/%C3%93pera

Opera dramatica 1 – Matei Visniec – librarie.net

Cel mai important dramaturg român de azi, al doilea care a reuşit, după Eugen Ionescu, să se impună în lumea largă, Matei Vişniec îşi „recapitulează” opera teatrală într-o ediţie amplă, proiectată în opt volume.

Sursa: www.librarie.net/p/291702/opera-dramatica-1