Selectează o Pagină

Odiseea – Homer

Cautari similare:

Iliada și Odiseea. Rezumate

Odiseea relatează aventurile lui Ulise pe drumul de întoarcere spre patria sa, Itaca, unde îl aștepta credincioasa Penelopa, soția sa, și Telemac, fiul său. Ulise trece prin mari primejdii, gata să fie ucis, sau i se promite nemurirea, dar el nu uită de casa și de familia sa.

Sursa: https://istoriiregasite.wordpress.com/2017/11/16/iliada-si-odiseea-rezumate/

ODISEEA

VASILE SOCOLIUC Homer ODISEEA Traducere de GEORGE MURNU Studiu introductiv şi note de D. M. PIPPIDI 1 Ediţie definitiva Această ediţie, deosebită de cele anterioare, este rezultatul modificărilor pe care George Murnu le-a introdus în ultimii ani ai vieţii. Toate drepturile asupra acestei versiuni sînt rezervate Editurii Univers

Sursa: http://swarm.cs.pub.ro/~cpopa/actorie/Odiseea.pdf

Odiseea

Atribuită lui Homer, Odiseea este un titlu de referinţă pentru cititorul contemporan. Cartea abordează o temă universală şi complexă: călătoria ca formă a descoperirii de sine, ca metaforă a vieţii. Prin urmare, de aici s-a născut o întreagă literatură pe această temă. Odiseea – Homer

Sursa: https://www.editura-art.ro/info/carte/odiseea

Odiseea Homer

Cartea Odiseea – Homer face parte din categoria Literatura clasica a librariei online Libris.ro si este scrisa de Homer. Cartea a fost publicata in 2016 la editura SAECULUM I.O.. Livrarea se face din stoc din depozitul de carte Libris in 24-48 ore, in zilele lucratoare.

Sursa: https://www.libris.ro/odiseea-homer-SEC978-973-642-354-3–p998876.html

Odiseea

Categorie varsta: 11-14 ani Dupa zece ani de lupte indarjite, grecii au reusit sa cucereasca cetatea Troia. Atatia viteji pierisera in acest timp si atata durere si incrancenare sadisera zeii in sufletele aheilor, incat atunci cand s-au vazut invingatori, capeteniile lor au hotarat ca Troia trebuie arsa din temelii.

Sursa: https://www.librarie.net/p/87669/odiseea