Manuscrisele De La Marea Moartă

Manuscrisele de la Marea Moarta

 

Manuscrisele de la Marea Moartă – Wikipedia

Manuscrisele care au fost descoperite între 1947 și 1956 în mai multe grote de lângă Khirbet Qumran datează din perioada 250 î.Hr. – 70 d.Hr. și au rămas în istorie sub denumirea de "Manuscrisele de la Marea Moartă"

Sursa: ro.wikipedia.org/wiki/Manuscrisele_de_la_Marea_Moart%C4%83

6 lucruri interesante despre manuscrisele de la Marea Moartă

Anunț publicat în Wall Street Journal la 1 iunie 1954 pentru vânzarea a patru dintre manuscrisele de la Marea Moartă. Foto: Wikimedia. Athanasius Yeshue Samuel, un arhiepiscop sirian ortodox al Ierusalimului, a cumpărat patru dintre manuscrisele originale de la un cizmar care se ocupa de antichități, plătind pentru ele mai puțin de 100 de dolari.

Sursa: incredibilia.ro/manuscrisele-de-la-marea-moarta/

Misterul Manuscriselor de la Marea Moartă – în sfârşit …

11/23/2011 · Manuscrisele de la Marea Moartă au fost scrise cu aproximativ 2.000 de ani în urmă şi conţin aproape 900 de texte. Au fost descoperite între 1947 şi 1956, iar lumea ştiinţei continuă să fie marcată de controverse referitoare la autorii textelor.

Sursa: www.descopera.ro/dnews/8997406-misterul-manuscriselor-de-la-marea-moarta-in-sfarsit-descifrat

Manuscrisele de la Marea Moarta – CrestinOrtodox.ro

7/9/2008 · Manuscrisele de la Marea Moarta Acum 50 de ani in cateva pesteri din desertul Iudeii nu departe de tarmul de nord-vest al Marii Moarte au fost descoperite intamplator stravechi manuscrise religioase, texte in parte cu caracter canonic dar si apocrife, cunoscute astazi sub denumirea de Manuscrisele de la Marea Moarta.Aceasta descoperire a fost considerata cea mai importanta de acest fel, de la

Sursa: www.crestinortodox.ro/religie/manuscrisele-la-marea-moarta-69249.html

Manuscrisele de la Marea Moartă – FilmeDocumentare.com

2/10/2019 · Manuscrisele de la Marea Moartă nu este disponibil deocamdată în limba română, deoarece varianta subtitrată/dublată a fost ștearsă de pe serverul unde era găzduită, independent de voința noastră. Pentru ca măcar publicul vorbitor de engleză să se bucure în continuare de acest documentar, am ales să îl păstrăm și să îl …

Sursa: www.filmedocumentare.com/manuscrisele-de-la-marea-moarta/

Manuscrisele de la Marea Moarta – CrestinOrtodox.ro

4/11/2014 · Manuscrisele de la Marea Moarta. Qumran. 1. Imprejurarile descoperirii manuscriselor si cuprinsul lor. Descoperirea manuscriselor de la Marea Moarta se datoreaza in totalmente curatei intamplari. Un beduin palestinian pe nume Muhamad el Dib, in primavara anului 1947, cautandu-si caprele ratacite printre stancile falezei din partea de Nord a Marii Moarte, arunca intamplator o piatra …

Sursa: www.crestinortodox.ro/editoriale/manuscrisele-la-marea-moarta-70328.html

Manuscrisele de la marea moartă – Antena 3

O modestă excepţie este documentul de la Damasc, greu de plasat într-un context istoric înainte de descoperirile de la Marea Moartă. Aici găsim liste de reguli şi de restricţii, comentarii ale textelor biblice, viziuni apocaliptice şi opere pur liturgice.

Sursa: jurnalul.antena3.ro/it/stiinta/manuscrisele-de-la-marea-moarta-315359.html

Google publică Manuscrisele de la Marea Moartă gratuit pe …

Google publică Manuscrisele de la Marea Moartă gratuit pe internet Autor 4419 vizualizări Google a lansat un nou proiect online fascinant în acest final de an. Astfel, gigantul online este partener în cadrul proiectului digitalizării Manuscriselor de la Marea Moartă, care pot fi studiate online în acest moment.

Sursa: www.historia.ro/sectiune/actualitate/articol/google-publica-manuscrisele-de-la-marea-moarta-gratuit-pe-internet

Manuscrisele de la Marea Moartă – atelier.liternet.ro

Manuscrisele de la Marea Moartă acoperă o gamă largă de tematici, de la texte de rugăciune la reproduceri ale unor cărţi din Biblie (cum ar fi, de exemplu, Cartea lui Isaia), de la poezie mistică la îndemnuri morale. În lumina acestor noi descoperiri, …

Sursa: atelier.liternet.ro/articol/21563/Theodor-H-Gaster-Simona-Dumitru/Manuscrisele-de-la-Marea-Moarta.html

Recurs la istorie: Manuscrisele de la Marea Moartă – YouTube

4/25/2016 · Recurs la istorie: Manuscrisele de la Marea Moartă realizator prof. dr. Florin Epure invitat prof. Ovidiu Săraru. Category Education; Show more Show less.

Sursa: www.youtube.com/watch?v=L1gn_o6yaXU

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

0
Rated 0 out of 5
0 din 5 stele (pe baza a 0 review-uri)
Excelent0%
Foarte bine0%
Mediu0%
Slab0%
Teribil0%

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.